Tuoteryhmät

 
 

Tuotehaku

 
 

Kirjaudu sisään

 

Gunilla Boman: Huskurer och helhetsterapi

22,60 €

Varastossa: Loppu

Tuotekoodi: 000210

Gunilla Boman: Huskurer och helhetsterapi

Suurenna klikkaamalla

Det här är en reviderad utgåva av boken, som kom ut första gången 1989 på ICA bokförlag. Boken, handlar om att hitta "nya" vägar till hälsa, balans och harmoni, eller helt enkelt att börja leva enligt naturlagarna igen, så som människor gjorde förr. Den bygger på 27 intervjuer om bl.a. luften, vattnet, jorden, osynliga störningsfält, varför vi blir sjuka, mat som medicin, örter, kosttillskott, näringsterapi, homeopati, hydroterapi, magnetterapi, meditation, musikavslappning och färghealing samt innehåller en mängd huskurer och goda råd som rör hälsan.

Sidantalet hör ökat från 320 till 392 sidor, alltså med 70 sidor! Materialet har uppdaterats, några avsnitt har utgått och andra har tillkommit. Nya intervjuer har gjorts om hälsa och tankens kraft, om näringsterapi och den nya tidens sjukdomar, om modern magnetterapi, musikavslappning, aromaterapi och qigong.

I naturen finns bot för de flesta sjukdomar. Det har människan vetat i årtusenden. Förr hade man mycket mer kunskap om naturens helande krafter: solljus, ren luft, rent vatten, näringsrik jord, läkeväxter etc. men det var innan de moderna, syntetiska medicinerna med sina snabbverkande resultat (och biverkningar) gjorde sitt intåg.

Idag börjar människor inse att något gått snett, för trots överflöd av mat och tillgång till allehanda mediciner blir vi inte friskare. Varför? Det talas mycket om miljöförstöring och hur vi förgiftat vår jord, luften och vattnet, och naturligtvis påverkar det oss negativt, men få människor tänker på att vi behandlar vår inre miljö lika illa genom att äta en undermålig kost, missbruka njutningsmedel, stressa för mycket och motionera för lite samt glömma bort att ge själ och ande näring.

Att bryta mot naturlagarna får konsekvenser förr eller senare. Det är därför hög tid att vi själva tar ansvar för vår hälsa. Vad det handlar om är att skaffa sig kunskaper och insikter samt vilja att förändra sitt liv. Det är det den här boken vill hjälpa till med.


Innehållsförteckning:
1. Förutsättningar för liv (om solen, luften, kranvattnet, jorden och livskraften i vatten och föda)
2. Varför blir vi sjuka? (om sambandet kropp, själ och ande, om sambandet med naturens väsen samt om hälsa och tankens kraft) 3. Osynliga störningsfält (om hur negativa energier påverkar oss)
4. Mat som medicin (om Föllingekosten, om makrobiotisk kost, om levande föda och om Svansteinkosten)
5. Kloka gummors special (om Elisabeth Hoppes bästa huskurer, om råd för känsliga magar och om sittbad - ett universalmedel)
6. Den nya tidens medicin (om kosttillskott, om näringsterapi och den nya tidens sjukdomar, om homeopati, antroposofisk medicin och modern magnetterapi, om ögonträning och öronmassage, om muskeltestning, hydroterapi och qigong)
7. Meditation och subtila terapier (om meditation, färgterapi, musikavslappning och aromaterapi)
8. Från naturens apotek (om tjugo svenska medicinalväxter, naturliga läkemedel, huskurer och naturmedel)
* Appendix (litteratur och källor, adresser och register)

Författare: Boman, Gunilla
Förlag: Solrosens förlag
Bandtyp: Inbunden
Språk: Svenska 
Utgiven: 200204

Upplaga: 1
Antal sidor: 392

Vikt : 894g
ISBN10:9188362167
ISBN13:9789188362162